Traže obnovu ceste od općine Rasinja

Mještani Velikih Grabičana kod Koprivnice, zbog lošega stanja ceste u svome naselju, prije nekoliko su dana izrazili svoje nezadovoljstvo. Odgovorne za krajnje oštećenu prometnicu koja se već duže vrijeme nije obnovila i kao takva izaziva svakodnevne teškoće vozačima, ponajprije smatraju lokalnu općinsku vlast u Rasinji. Općini zamjeraju i to što godinama ništa nije poduzela da do sada modernizira spornu cestu.

– Čime naš zaselak Heraci zaslužuje takav tretman? Niko nije na socijali. Neki rade u firmama, a neki se bave poljoprivredom. – ogorčeno je rekla Ranka Škorić, mještanka Velikih Grabičana te dodala kako u njihovom mjestu žive vrijedni ljudi koji žele život dostojan čovjeka, a ne da se osjećaju kao građani drugog reda.

Mirjana Gojković, također mještanka Velikih Grabičana, o stanju prometnice u svom kraju, rekla je kako je ona prepuna graba ispunjenih vodom te drugim preprekama. Dodaje još kako je cestu nužno što prije sanirati i tako osposobiti za normalan promet. Mještani Velikih Grabičani i drugih okolnih naselja, ističu i kako potrebne radove na oštećenoj prometnici trebaju odraditi nadležne službe Koprivničko-križevačke županije (ŽUC). Novinarski upit u vezi spomenute ceste u Velikim Grabičanima, poslan je i ŽUC-u, koji je odgovorio kako upravljanje navedenom prometnicom nije u njihovoj nadležnosti.

Iz Općine Rasinja u odgovoru zabrinutim mještanima, poručeno je da će cesta biti obnovljena za nekoliko dana. (Z.V.)