UIK Križevci – Odobren projekt “Zajedno u zajednici”

Predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci Petar Gatarić,potpisao je u ponedjeljak, 6.5.2019., u Velikoj gradskoj vijećnici, ugovor o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta “Zajedno u zajednici”.

Grad Križevci odobrio je Udruzi iznos od 14.500,00 kn za sufinanciranje projekta.

Projekt kao jedan od glavnih problema definira nedovoljnu dostupnost socijalnih usluga za starije osobe i osobe s invaliditetom kojima su te usluge potrebne. Kako bismo im osigurali potrebne socijalne usluge (odlazak liječniku, rješavanje statusnih pitanja, specijalističkih pregleda, odlazak na sud, poreznu upravu, u ljekarnu, nabavu živežnih namirnica, rješavanja administrativnih stvari u gradu) ovim projektom planiramo im omogućiti besplatnu usluga prijevoza kombi vozilom Udruge.


Nadalje, ovim programom želimo povećati mobilnost osoba s invaliditetom i uključiti ih u događanja u lokalnoj zajednici i šire, te će Udruga, kao i prijašnjih godina, organizirati odlazak na susrete u ostale prijateljske Udruge diljem Hrvatske.


 Tom prilikom za sve sudionike organiziramo zajednički doručak i ručak gdje sudionici razmjenjuju iskustava između udruga i pojedinaca – stoji u informaciji Udruge osoba s invaliditetom Križevci koja je jedna od najaktivnijih udruga ne samo na križevačkom području, nego i u cijeloj Hrvatskoj.