Vrijeme je za vožnju biciklom

Bolje mentalno zdravlje – studija koju je proveo YMCA pokazala je da su osobe koje su imale fizički aktivan životni stil imale 32 posto bolje zdravlje od osoba koje nisu aktive. Vožnja bicikla kombinira fizičku aktivnost s boravkom na otvorenom i nudi vam mogućnost istraživanja prostora u kojem živite.

Bolji seksualni život – “Svi mišići koji se koriste tijekom vožnje bicikla koriste se i tijekom odnosa. Što bolje razvijete te mišiće to će vaši odnosi biti dulji”, objašnjava urolog dr. Matthew Forsyth

Gubitak kilograma – svi znamo da moramo potrošiti više kalorija nego što ih unesemo ako želimo smršavjeti. Vožnja biciklom sagorijeva kalorije: između 400 i 1000 na sat, ovisno o intenzitetu vožnje.

Stvaranje mišića – ne gube se samo kilogrami, nego vožnja biciklom pomaže izgradnji mišića – osobito stražnjice i nogu. Mišići su teži od masnoća, a ljudi koji imaju viši postotak mišića sagorijevaju više kalorija čak i dok sjede.

Štedi vrijeme i novac – umjesto da se vozite automobilom ili javnim prijevozom, vozite se biciklom i izbjegnut ćete gradske gužve i kupovinu karte ili goriva.(metroportal.hr)