Županijska smotra tamburaških orkestara i malih tamburaških sastava

U organizaciji Županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga u petak, 10. svibnja 2019. godine s početkom u 18,00 sati u Društvenom domu u Virju  predstavit će se stotinjak tamburaša i glazbenika na Županijskoj smotri tamburaških orkestara i sastava.

Pokrovitelj ove manifestacije je Koprivničko-križevačka županija, a domaćini su članovi tamburaškog orkestra HPD-a  „Ferdo Rusan“ Virje.

U natjecateljskom  programu sudjeluju: tamburaški orkestar Kulturne udruge „Tomislav Franjić“ Kalinovac i  tamburaški orkestar HPD „Ferdo Rusan“, Virje  u  kategoriji koncertni orkestar,  mali tamburaški sastav udruge “Prekodravski zvon“ iz Gole u kategoriji koncertni sastav   te tri mala tamburaška sastava  u kategoriji folklorni sastav: tamburaški sastav  KUD-a  „Stari  graničar“ Cirkvena, tamburaški sastav   KUD a „Rudar“ iz Glogovca te tamburaški sastav KUD-a Molve.

Smotru će pratiti Selektor Hrvatskog sabora kulture Ivan  Potočnik i odlučiti tko će od naših predstavnika sudjelovati na 26. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava  koji će se održati od 2. do 3. studenoga 2019. u Dugom Selu.