Godišnja izložba radova Križevačkog likovnog kruga

Na izvoru kreativnosti

U Galeriji Križevačkog likovnog kruga otvorena je sinoć redovna godišnja izložba članova KLK-a , već tradicionalno uz “Križevačko veliko spravišče”. Nakon uvodnih riječi predsjednice ove likovne udruge Zdenke Vrabec koja je najavila i likovnu koloniju u nedjelju, obratio se Zoran Homen koji je govorio o likovnim djelima koje će križevačka publika i gosti moći razgledati u dane Križevačkog velikog spravišča te i nakon toga, do 13. lipnja.

“Godišnja izložba je prilika da članovi Udruge mogu s veseljem predstaviti svoja nova djela” – kazao je Zoran Homen te istakao da mnogi od njih i samostalno izlažu u gradu, ali i šire poput Katice Augustinović, Seline Miljanović, Marije Marciuš, Ane Budija, Zdenke Vrabec i Katarine Sinjeri koja se svojom zapaženom izložbom predstavila ove godine zagrebačkoj publici na samom Trgu bana Jelačića.

“Jedan od osnovnih ciljeva Križevačkog likovnog kruga je i širenje interesa za likovno stvaralaštvo, a time i učlanjenje novih članova. Tako ove godine možemo predstaviti radove troje novih članova: Lucije Kovačić, Ane Šarić i Martina Vujića koji su se Udruzi priključili nakon završene prve sezone tečaja slikanja pri Pučkom otvorenom učilištu .
Njima se pridružila i Snježana Zelenović koja inače izrađuje nakit, a ovom prilikom predstavlja se jednom apstraktnom slikom” – kazao je Zoran Homen.

Izložbu je otvorio pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Grada Križevaca Sandro Novosel koji je izrazio zadovoljstvo što u našem gradu djeluje takva udruga koja okuplja veliki broj likovnih stvaralaca. (J.I.)