Ljeto u knjižnici – knjižnica na Mjesecu

Danas i sutra u 11 sati, radionica za djecu, izrada raketa i slanje raketa, voditelj Tomislav Turković, radionice su besplatne.

Ove se godine obilježava 50. godina od spuštanja prvog čovjeka na Mjesec i to je tema oko koje smo osmislili ljetni program u knjižnici.

Uz već stalni program ljetnih likovno-kreativnih radionica i malih knjižničara, djeci osnovnoškolske dobi nudimo radionice izrade raketa te njihovo lansiranje te programiranje mBot robota koji će uz malo šminke za ovu priliku postati mala lunarna vozila LRV.

U suradnji s Križevačkom astronomskom udrugom Perzeidi promatrat ćemo Mjesec za vrijeme njegove pomrčine, a Perzeidi nam dovode Antu Radonića s predavanjem za javnost Ljudi na Mjesecu.

Raspored svih događanja možete vidjeti u priloženom pdf-u i na fotografijama u arhivi – dolje.

S obzirom na to da su neke od radionica kratkotrajne (dva dana) i zbog načina rada u njima, broj sudionika je ograničen pa zato pozivamo zainteresiranu djecu da se na vrijeme prijave. Pokaže li se veći interes djece za radionice, naknadno ćemo dogovoriti dodatne termine održavanja radionica (Raketom na Mjesec; Programiranje mBot LRV). Prijave se primaju u radno vrijeme knjižnice osobno na glavnom pultu, mailom na [email protected] ili telefonom na 048 682 646).

Za likovno-kreativne radionice i male knjižničare nisu potrebne predbilježbe niti je broj mjesta polaznika ograničen, već je slobodan.

Radionice su besplatne za polaznike, a materijal za rad osigurava knjižnica.

Veselimo se Vašem dolasku!