Međunarodni sajam grafičke industrije i papira-Intergrafika

Međunarodni sajam grafičke industrije i papira Intergrafika i međunarodni sajam ambalaže i pakiranja Modernpak, održat će se na Zagrebačkom velesajmu od 5. do 7. lipnja uz sudjelovanje mnogih izlagača iz 13 zemalja.

Intergrafika je regionalni događaj suvremenih dostignuća svjetske tehnologije u grafičkoj industriji, a sudjelovanje su potvrdili vodeći svjetski proizvođači kao Konica Minolta, Roland, Xerox, 3M i mnogi drugi.Specijalizirani sajam ambalaže i pakiranja Modernpak namijenjen je susretu proizvođača i potrošača – korisnika ambalaže. Okuplja struku iz područja proizvodnje i primjene ambalaže te distribucije roba, istovremeno prezentirajući najnovije trendove i inovacije u tehnologiji pakiranja kao i suvremena rješenja za ekološki prihvatljivu ambalažu. Sudjelovanje značajnih svjetskih i domaćih proizvođača opreme, gotovih proizvoda i pomoćnih materijala iz područja grafičke industrije, industrije papira, ambalaže i pakiranja pokazatelj je da su Intergrafika i Modernpak najznačajniji sajmovi grafičke i ambalažne industrije u regiji, kažu na ZV-u.

Poslovna i široka publika dobit će tako na licu mjesta uvid u put od dizajna preko tiska pa sve do prodaje i prezentacije gotovog proizvoda krajnjem korisniku.

Izložbeni dio sajma upotpunjen je stručno pratećim programom u suradnji s Grafičkim fakultetom iz Zagreba, Sveučilištem Sjever i Školom za grafiku, dizajn i medijsku produkciju iz Zagreba te Hrvatskom gospodarskom komorom.