Održana svečana promocija za 111 promovenata

Veleučilište u Bjelovaru u petak je, 31. svibnja 2019., ispratilo još jedan naraštaj promovenata, točnije 111 prvostupnika preddiplomskih studija Mehatronike i Sestrinstva.

Dekanica Zrinka Puharić pohvalila se dostignućima Veleučilišta te je, među ostalim, istaknula i kako je s Gradom Bjelovarom uspostavljen model stipendiranja studenata te će, sukladno rezultatima na državnoj maturi, 12 najboljih dobiti stipendije koje će im zasigurno olakšati školovanje.

Gradonačelnik Dario Hrebak čestitao je promoventima te im poželio da se što prije zaposle. Dodao je tome kako statistike kažu da čak 90% studenata našega Veleučilišta pronađe posao u roku od tri mjeseca nakon diplome što smatra izvrsnim podatkom i činjenicom na kojoj temelji optimizam.

Podsjetimo, Veleučilište u Bjelovaru ima više od 700 studenata iz svih hrvatskih krajeva koji studiraju na tri preddiplomska studija – Mehatronici, Sestrinstvu te Računarstvu koje je uvedeno u akademskoj godini 2017./2018., što je bio i jedan od kriterija da dotadašnja Visoka tehnička škola postane Veleučilište.