Sustav za nadzor stanja specijalnih vozila proglašen najboljom startup idejom

Završen je drugi natječaj za najbolju startup ideju Grada Bjelovara – Startup 2019., a pobjednik je Bjelovarčanin Goran Pauška s projektom sustava za nadzor stanja specijalnih vozila.

Nagradu od 100 tisuća kuna uručio mu je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i Davorin Štetner predsjednik stručnog prosudbenog povjerenstva ovogodišnjega Startupa. Pauška je tom prilikom istaknuo kako će novac uložiti u razvoj i proizvodnju proizvoda koji je već testiran, a pomaže u kontroli rada specijaliziranih vozila poput onih vatrogasnih ili vozila hitne pomoći.

Uz taj, predstavljena su još četiri projekta koji su ušli u uži izbor: Osnivanje laboratorija za ispitivanje i verifikaciju medicinskih uređaja, IzvoliHvala, 3D printanje keramičkog posuđa te Izrada personaliziranih sjenila rasvjetnih tijela korištenjem naprednih tehnologija FMD 3D ispisa.

O pobjedniku su odlučivali Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a – hrvatske mreže poslovnih anđela, članovi CRANE-a Saša Cvetojević i Hrvoje Prpić, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci Alen Host, direktorica Sektora za industriju HGK Tajana Kesić Šapić, dekanica Veleučilišta u Bjelovaru Zrinka Puharić, predsjednica Udruženja obrtnika Bjelovar Gabrijela Marija Patačko, direktor poslovnice Zagrebačke banke u Bjelovaru Vedran Vujčić, direktor Komercijalnog centra Erste banke u Bjelovaru Igor Topljak, direktorica HUP-a – Udruge malih i srednjih poduzetnika Anny Brusić te potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Damir Židanić.

Gradonačelnik Dario Hrebak zahvalio se svima koji su prijavili svoje poduzetničke ideje, najavio Startup 2020. godine te je pozvao sve poduzetnike s dobrim zamislima da se pripremaju već sada. Napomenuo je kako se ne trebaju bojati prijaviti jer možda baš njihova ideja osvoji 100 tisuća kuna i ostvari velik uspjeh. Iako, prema statistikama, od 10 startupova, čak osam ih je osuđeno na propast, Davorin Štetner poručio je poduzetnicima da je i to dio posla te može značiti i korak naprijed