Dodijeljena priznanja “Prvak dobrote”

Dječje gradsko vijeće Grada Bjelovara u suradnji s Društvom Naša djeca Bjelovar i Gradom Bjelovarom proveli su akciju „Mali ljudi, velika djela-ponos Bjelovara“ nakon koje su prijavljeni kandidati dobili priznanja „Prvak dobrote“.

Kandidate, njih 29, prijavljivali su roditelji, nastavnici, odgojitelji, susjedi, prijatelji. Riječ je o djeci od 5 do 14 godina, a svi oni priznanje su dobili jer su bili dobri, poslušni, pristojni, jer su pomagali onima kojima je to trebalo, ispunjavali svoje obveze, istaknuli se u školi, istaknuli se u svojim aktivnostima i slično. Drugima riječima, doista su bili uzorni i „prvaci dobrote“ kako i samo priznanje kaže. Priznanja su im u četvrtak, 30. svibnja 2019., uručili gradonačelnik Dario Hrebak i njegova zamjenica Valna Bastijančić Erjavec.

Prvi puta pojedini odabrani kandidati nagrađeni su i posebnom nagradom, njih 13-ero dobilo je sezonsku ulaznicu za Bjelovarske bazene. Potrebno je istaknuti i da je Savez DND-a Hrvatske pohvalio akciju „Mali ljudi, velika djela-ponos Bjelovara“ kao najakciju dječjih gradskih vijeća na što još jedan je dokaz da Bjelovar s pravom nosi titulu Grad Bjelovar-prijatelj djece.