Ovo ljeto u Bjelovaru će se raditi i graditi na 46 mjesta

Sezona radova u Bjelovaru je počela. Ove godine planirani su radovi na 46 mjesta, a njihova procijenjena vrijednost iznosi gotovo 70 milijuna kuna, što je za oko 24 milijuna kuna veće ulaganje nego prošle godine.

Neki radovi su tijeku, neki će tek početi. Jedno od trenutačnih gradilišta je i naš poznati rekreacijski park Borik u koji će se uložiti oko 1,6 milijuna kuna. Plan je revitalizirati sportsko-rekreacijsku zonu i park. Na cijelom području izvršit će se rekonstrukcija i dogradnja javne rasvjete i razvoda električne mreže. Uredit će se igrališta, staze, dječje igralište sa spravama, staza za trčanje. Proširit će se parkiralište uz cestu, a u planu je i takozvana učionica na otvorenom.

Plan radova u čitavom gradu je u petak, 7. lipnja 2019., upravo na Boriku, predstavio bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak te predsjednik Uprave Komunalca i Vodnih usluga Ivan Ivančić.

Tako će se ovo ljeto, uz Borik, obnavljati i mnoge ulice, ceste, zgrade, radit će se kanalizacija, dječja igrališta. Već sljedeće godine, najavljuje gradonačelnik, jedna od većih investicija u koju će Grad ići, bit će obnova Doma kulture, a potom i ulica u središtu grada.