Predstavljen program ovogodišnje 24. po redu Terezijane

Predstavljen je program ovogodišnje, 24. po redu Terezijane. Ta je gradska manifestacija postala jednim od simbola grada, a prošla mnoge promjene osluškujući želje i potrebe građana.
Uz mnoge ulične zabavljače koji će čitavo središte grada učiniti pozornicom, sadržaj je usredotočen i na husare i povijesne činjenice te legende. Dolazak carice Marije Terezije u Svečanoj carskoj povorci, što je i središnje događanje Terezijane, održat će se u subotu, 15. lipnja u 19 sati, a iz našega grada ispratit ćemo je također uz scenski prikaz u nedjelju, 16. lipnja u 18 sati.
Na programu je i sedam izvrsnih koncerata – Matija Cvek, Ogenj, TBF, Željko Joksimović, Queen Real Tribute Band, Zagreb Balkan Jazz Band, Marko Škugor. Jedna od posebnosti, scenski prikaz koji je prvotno izveden još 2013., a sada ponovno oživljen, inspiriran je mitovima i legendama Bilogore pod nazivom Babutučka vojna. Riječ je doista o spektaklu uz kostime, konje, posebno osvjetljenje i slično.
Puno je toga i za one najmlađe, od dječjih predstava, tu su i klaunski performansi, žongliranje, trikovi, akrobacije i slično te neizostavno natjecanje najmlađih na biciklima bez pedala.