PU KC-KŽ

Tjedna informacija za 27. svibnja do 2. lipnja 2019.g.
U proteklom tjednu zabilježeno je 25 kaznenih djela, od kojih 14 kaznenih djela općeg kriminaliteta, pet kaznenih djela iz područja maloljetničke delikvencije

STANJE KRIMINALITETA

U proteklom tjednu zabilježeno je 25 kaznenih djela, od kojih 14 kaznenih djela općeg kriminaliteta, pet kaznenih djela iz područja maloljetničke delikvencije, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta, četiri kaznena djela iz područja zlouporabe opojnih droga i kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa.
Kazneno je prijavljeno 20 osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Zabilježen je prekršaja narušavanja javnog reda i mira svađom i vikom.
Prekršajno su prijavljene dvije osobe.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 16 prometnih nesreća, od kojih prometna nesreća s poginulom osobom, pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Smrtno je stradao vozač motocikla, teško je ozlijeđena putnica na motociklu i vozač motocikla, a lakše vozač osobnog automobila, vozač motocikla, vozačica bicikla i putnica u osobnom automobilu.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na građevinskom objektu i prometnom sredstvu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 11.000 kuna.

OSTALI DOGAĐAJI

Zatečen je jedan maloljetnik mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.