Svjetski putnici posjetili Kalnik

Da je Kalnik postao značajno turističko mjesto, poznato i izvan granica Republike Hrvatske, ovaj je vikend dokazao i jedan osebujan par poznatih svjetskih putnika. Nijemci Peter i Janina, koji sebe nazivaju putničkim nomadima, u nedjelju, posjetili su tako Stari grad Veliki Kalnik.

Svojim posebno opremljenim terenskim vozilom, kojim su do sada proputovali veći dio Europe i Afrike, privukli su pažnju domaćih posjetitelja na Kalniku. Posebno zanimljive bile su brojne naljepnice na stražnjem dijelu “Robija”, kako su prozvali svoj terenac. Naime, naljepnice na sebi imaju zastava svih zemalja koje su do sada obišli, a njihov sveukupni broj je i više nego impozantan. Osim naljepnica, za oko su hrvatskim turistima zapeli i futuristički dizajn opreme te zvuk rada samog vozila.

– Ovi ljudi su pošli od Rusije do Maroka pa Namibija, Senegal, Španjolska i druge zemlje. Moram priznati da su otkačeni Nijemci. Začudio sam se i zvuku motora u njihovom terencu. Činilo mi se kao da je u njemu brodski motor. – rekao je jedan od turista iz Zagreba. Svoja iskustva i doživljaje s brojnih putovanja, Peter i Janina objavljuje na zajedničkom internetskom blogu “Trail Punkz on tour”. Za nadati se je kako će se na blogu uskoro moći pronaći i priče s putovanja po Hrvatskoj, među kojima će biti i onih posvećenih našem kalničkom prigorju, prije svega Starom gradu Kalnik. (zv)