Danas imendan slave Marija, Veronika, Leticija i Augustin

Smatra se da ime Marija vodi porijeklo od starohebrejskog imena „Miryam“, ali svoje korjene ima i u grčkom, latinskom i u egipatskom jeziku.
Marija (Djevica Marija), je bila prema Bibliji majka Isusa Krista, Sina Božjeg, a koji je bio začet „bezgrešnim“ putem i rođen u Nazaretu.

Veronika je žensko ime, koje u Hrvatskoj većinom nalazimo među Hrvatima te manje među Srbima. Značenje imena dolazi od latinskog Veronica od grčki-mak. Berenike < grčki Pherenike – koja je nositeljicom pobjede. Od phero – nositi-i nike – pobjeda. Veronika je dosta često ime, među dvjesto najčešćih ženskih imena u Hrvatskoj, gdje danas živi preko tri tisuće ovakvih imenjaka.

Leticija je žensko ime latinskog porijekla. Nastalo od latinske riječi laetitia što znači veselje, radost, ljepota. Drugi oblik ovog imena je Leticija, Latica.

Augustin je muško ime latinskog porijekla. Ime je izvedeno iz imena rimskog kralja Augustusa, a značenje imena je uzvišeni. Ženski oblik ovog imena je Augustina. Drugi oblik ovog imena je August.

Izvor: Knjiga imena