HAK- Stanje na cestama

Zbog vrlo gustog prometa u smjeru mora, kolona je i zastoj na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jankomir i Lučko te usporen promet na autocesti A1 od naplate Lučko do čvora Karlovac.
Na zagrebačkoj obilaznici od čvora Kraljevački Novaki (A4) do čvora Ivanja Reka (A3) u smjeru Bregane kolona je oko 2 km, zbog radova na mostu Sava.
Na autocesti A4 Goričan-Zagreb kolona je između čvora Sveta Helena i odmorišta Sesvete u smjeru Zagreba oko 1 km, zbog radova (na 81.+500 km).


Tijekom dana povremeno očekujemo pojačan promet na glavnim prometnicama u smjeru mora i unutrašnjost, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, Istarskom ipsilonu, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8), na prilazima turističkim središtima.
Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.


U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.