Lažne vijesti o biootpadu iz Zagreba- Križevci ne preuzimaju zagrebački biootpad

Kako piše T-portal, sav biootpad iz Zagreba odlazi u bioplinski pogon u Križevce. ‘Ono što podružnica Zrinjevac ima u svojim kapacitetima je nedovoljno da bismo zaprimili tolike količine’, kaže Ivanda.

No, vlast Grada Križevaca poručuje kako su to lažne vijesti:

Križevci ne preuzimaju zagrebački biootpad!
S obzirom na netočno objavljenu informaciju koja se pojavila u nekim medijima, a vezano uz navodni biootpad koji se iz Zagreba dovozi u Križevce, obavještavamo sve građane da Grad Križevci i Komunalno poduzeće Križevci ne preuzimaju biootpad iz Zagreba.
Bioplinsko postrojenje o kojem se govori nalazi se u mjestu Gregurovec, udaljeno je 10-ak kilometara od Križevaca te se nalazi u Općini Sveti Petar Orehovec i u privatnom je vlasništvu.
Dakle, biootpad se ne dovozi na područje Grada Križevaca, već susjedne općine te Grad Križevci i Komunalno poduzeće Križevci nisu ni u kakvoj vezi sa zagrebačkim biootpadom ,niti ga preuzimamo niti ga obrađujemo.


Prenosimo i izjavu Komunalnog poduzeća Križevci:

Slijedom objava u pojedinim medijima kako Grad Zagreb svoj biootpad dovozi i zbrinjava u Križevcima, ovim putem želimo tu izjavu demantirati s obzirom na to da Križevci nemaju kompostanu niti bilo kakvo drugo postrojenje za zbrinjavanje biootpada.