Poljoprivrednicima dodijeljeno 35,4 milijuna kuna za projekte obnovljivih izvora energije

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić prisustvovao je jučer, 17. srpnja 2019. godine potpisivanju 31 ugovora za ulaganja u obnovljive izvore energije koje je s poljoprivrednicima potpisala ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Matilda Copić.
Ukupna vrijednost potpore projektima iznosi 35,4 milijun kuna dok je ukupna vrijednost ulaganja 59,3 milijuna kuna. Riječ je o projektima kojima će se sufinancirati izgradnja solarnih i fotonaponskih elektrana, rekonstrukcija krovišta, kupnja opreme za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije te proizvodnja peleta.
U ovoj operaciji vrijednost potpore po projektu iznosi od 5.000 do 1.000.000 eura, dok najviša vrijednost potpore po projektu za početnike iznosi 100.000 eura. Intenzitet potpore je najviše 50 % od ukupnih prihvatljivih troškova projekta. Za mlade poljoprivrednike, za ulaganja u planinskom području, području sa značajnim prirodnim ograničenjima ili ostalim područjima s posebnim ograničenjima te za ulaganja povezana s agro-okolišnim i klimatskim djelatnostima i ekološkom poljoprivredom intenzitet potpore uvećava se za 20 %.