Prva samostalna izložba talentirane slikarice dr. Zorice Majnarić u Križevcima

Izložba će biti otvorena 15. srpnja 2019. godine u Likovnoj galeriji Križevci.

Mr.sc Zorica Majnarić, dr.med.vet. rođena je u Gorici Miholečkoj-Sveti Petar Orehovec, općina Križevci. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Križevcima. Na Sveučilištu u Zagrebu završila je Veterinarski fakultet, gdje je i magistrirala te stekla titulu magistra znanosti s temom: Mikrobiološka kakvoća polutrajnih proizvoda Križevčanke Križevci.

Danas je u mirovini i hobi joj je slikanje. Slika poslijednje 4 godine. Pohađala je tečaj slikanja kod prof. Zorana Homena. Prošla je slikarske tehnike ulje na platnu, akril i akvarel. Najdraža tehnika joj je ulje na platnu. Slikanje ju ispunjava i u bojama koje prenosi na platno osjeća sreću i radost života. Na prvoj samostalnoj izložbi izložiti će preko 60 slika. Raduje se toj izložbi i veseli se dolasku svojih prijatelja.

Amatersko likovno stvaralaštvo nije potrebno podvrći nekoj strogoj stručno-likovnoj analizi pa to nije potrebno učiniti ni sa slikama Zorice Majnarić, ali možemo uočiti kako se njezin tematski interes pomalo profilira prema nekim pejsažnim motivima.


Vidimo se 15. srpnja 2019. godine u Likovnoj galeriji Križevci.