Sitkomi koji će vam podići raspoloženje

Nakon tmurnih i mračnih serija i filmova koji često prikazuju najgoru stranu ljudske osobnosti, s vremena na vrijeme treba pogledati pokoju komediju. Ako nemate puno vremena tijekom dana za film, vrijedi pogledati neki sitkom.

Sitkom, odnosno komedija situacije (situation comedy), obično traje od 20 do 30 minuta te ima malo likova i statično mjesto radnje. Iz tog razloga možete ju gledati s “pola oka” i usput kuhati, peglati ili pomagati djetetu s domaćom zadaćom jer sitkomi imaju vrlo jednostavnu radnju.

  1. Prijatelji “Friends” je jedan od najvećih klasika humoristične serije koji je sniman od 1994. do 2004. godine u 10 sezona. 15 godina kasnije ostali su vrlo gledana komedija među svim uzrastima i generacijama. Čak i ako ste već pogledali sve episode, likovi će vas ponovno uspjeti nasmijati jer im je jednostavno nemoguće odoljeti.
  2. Teorija velikog praska Ovo je sitkom pravi za vas ako ste ljubitelj znanosti. Nasmijavat će vas svi: od teorijskih fizičara do neuroznanstvenika pa sve do “propalih glumica”. Teorija velikog praska završila je prije dva mjeseca s odličnim i pomalo šokirajučim krajem s dvanaestom sezonom.
  3. Moderna obitelj Moderna obitelj je sitkom poseban po tome što nakon humoristične situacije nije pušten nasnimljen smijeh. Unatoč tome, baš ti trenutci tišine pomažu seriji da stvori dojam komičnosti. Raznorazni likovi jedne obitelji svakom epizodom iznenađuju svojim postupcima i komentarima koji će vas u nekim trenutcima podsjetiti na vašu obitelj.
  4. Princ s Bel Aira Will Smith s glavnom ulogom je element koji obećava cilj serije – smijeh do suza. Willova majka ga je zbog lošeg ponašanja iz Philadelphije poslala k tetku i tetki u Bel Air na “rehabilitaciju”. Iako je u duši vrlo dobra osoba, nije upoznat s uzvišenim i bogatim načinom života koji se živi u Bel Airu.
    5.Puna kuća Puna kuća je još jedan klasik kojeg obožavaju svi uzrasti, snimana od 1987. do 1995. godine. Danny, Joey i Jesse odgajaju 3 djevojke: D.J., Stephanie i Michelle koje garantiraju vesela jutra u njihovoj kući u San Franciscu. Od 2016. godine emitiran je nastavak serije “Punija kuća” gdje su likovi stariji te imaju svoju djecu.
    (E.B.)