Svečana sjednica povodom Dana Općine Kalnik

U subotu, šestog srpnja održana je Domu hrvatskih branitelja na Kalniku svečana sjednica uoči Dana Općine Kalnik. Sjednici su prisustvovali saborski zastupnik i predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Davor Bernardić, zatim general pukovnik Hrvatske vojske Mladen Markač, zamjenik gradonačelnika grada Križevaca Danijel Šaško,načelnik općine Kalnik Mladen Kešer i njegov zamjenik Mario Filipašić, te mnogi drugi gosti.

Načelnik općine Kalnik Mladen Kešer je u svom obraćanju kazao kako nije lako biti načelnik općine u maloj sredini kao što je Kalnik, zbog širokog obima posla kojeg ta funkcija zahtijeva, ali zadovoljan je s uloženim projektima u posljednjih godinu dana, posebice što se tiče komunalne infrastrukture i Trga Stjepana Radića koji će prema Kešerovim riječima dati Kalniku novu dimenziju i prepoznatljivost. Također, spominje važnost Kalnika kao prometne poveznice svih većih gradova sjeverne Hrvatske i Zagreba. Kao zaključak svojeg izlaganja izjavio je kako je potrebno uvesti ravnomjerniji razvoj Republike Hrvatske kako bi male općine poput Kalnika dobile više sredstava i fondova za svoj razvoj.

Saborski zastupnik i predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Davor Bernardić kazao je kako mjesto poput Kalnika ima sve što mu je potrebno za uspješan razvoj, a to su prirodne ljepote i najbolja pozicija u tom dijelu Hrvatske, te entuzijastične ljude koji imaju jasan plan i viziju razvoja Kalnika.

Zatim su uslijedile nagrade i dodjele javnih priznanja općine Kalnik, a na kraju je generalu pukovniku Hrvatske vojske Mladenu Markaču dodijeljena povelja o imenovanju počasnim građaninom Općine Kalnik. Markač je u svom obraćanju čestitao svim stanovnicima Kalnika njihov dan, te kazao kako priznanje koje mu je dodijeljeno nije samo velika čast, nego i obaveza da pomogne općini Kalnik u ostvarivanju njenih ciljeva.(V.B)