U Svetom Ivanu Žabnu potpisan ugovor o izgradnji i opremanju Dječjeg vrtića

Načelnik općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak i predsjednik Uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec danas su potpisali ugovor o izgradnji i opremanju Dječjeg vrtića u Svetom Ivanu Žabnu. Projekt je vrijedan 7.655.023,64 kuna a iznos koji je financiran iz potpore ruralnog razvoja i fondova Europske Unije je 7.440.000,00 kuna. Uz Nenada Bošnjaka i Mirka Habijanca prisutvovali su Darko Jambreković, ravnatelj Osnovne škole Sveti Ivan Žabno Tomislav Hanžeković, Senka Vranić, direktorica tvrtke Sintagma koja je provodila natječaj, glavni i odgovorni projektant Marko Kašik, djelatnice javnog i jedinstvenog upravnog odjela općine Sveti Ivan Žabno i zamjenik načelnika Manuel Marković.

Načelnik Nenad Bošnjak pritom je izjavio da je danas važan dan za općinu Sveti Ivan Žabno i njihove stanovnike.

”Samom izgradnjom vrtića dovodimo općinu na jedan veći nivo, kvaliteta života se povećava pa ovom prilikom pozivam roditelje i one koji su spremni roditi da pomognu u demografskoj obnovi općine a i RH. To je dugoočekivani projekt, neki nisu vjerovali no ipak se dogodilo. Sredstva su osigurana, ugovor potpisan, provedena je javna nabava i odabran je izvođač koji će izvesti radove a to je tvrtka Radnik iz Križevaca.” Kazao je Bošnjak.

Zatim se Mirko Habijanec zahvalio općini i načelniku na iskazanom povjerenju te izrekao sljedeće: ”Rok gradnje je oko deset mjeseci, znači nagodinu u proljeće, prije ljeta bi to trebalo biti gotovo i to je konstrukcija vrlo jednostavna. Za nas je to jedan dosta jednostavan zahvat i mislim da će to biti na vrijeme gotovo. Što se tiče ostalih uvjeta oni su dogovoreni ugovorom i u skladu su s javnom nabavom.”

Senka Vranić pozdravila je prisutne i rekla da je ovdje u svrhu provedbe ovog projekta koji je jedan u nizu projekta financiranih od strane Europske unije. ”Ovim projektom osim što se razvija infrastruktura bitnog značaja za razvoj lokalne samouprave dobije se i hvalevrijedno iskustvo u tehničkom i financijskom dijelu koje otvara vrata za nove projekte koji se tiču gospodarstva i novih radnih mjesta.” Izjavila je Senka Vranić. (hs)