Čudne strane životinjskog svijeta

Svi uvijek govorimo kako je priroda prekrasna, od biljaka do životinja. Ali postoji i ona druga, dublja strana životinja. Neke od tih stvari su opasne, a neke samo ne toliko ugodne za oko. U nastavku pročitajte činjenice koje vjerojatno niste znali o životinjskom svijetu.

  1. Bubamare Kada se nađe u okolini bez hranjivih tvari, bubamara će pojesti svoju prijateljicu ili partnera. Ko bi rekao da su ove životinje koje donose sreću kanibali.
  2. Puževi Jeste li znali na koji način puževi mrve hranu? U njihovim ustima nalazi se trenica, odnosno mali zubi oštri poput britvice.
  3. Nilski konj Što mislite, koja je najsmrtonosnija životinja u Africi? Nije lav, tigar niti slon. Nilski konj godišnje ubije više ljudi nego gore navedene životinje zajedno.
  4. Kukci Skoro pa nitko ne voli bilo koju vrstu kukaca, a razlog tome ne moramo objašnjavati. Ako ste ipak jedan od rijetkih obožavatelja, razeselit ćemo vas kada čujete da za svaku osobu na Zemlji postoji 200 milijuna kukaca.
  5. Gušteri Mnoge životinje se brane od predatora bodljama, mirisom ili sakrivanjem u prirodi. Ipak, jedna vrsta guštera je pronašla prilično originalan način obrane. Oni špricaju krv iz očiju kako bi spriječili grabežljivca da im se približi.
  6. Dabrovi Kada biste ugledali dabra koji nikada nije “pilio” drvo, vidjeli biste njegove nevjerojatno duge zube. Njihovi zubi nikada ne prestaju rasti, ali ih bruse pomoću drva kako nebi bili previše veliki.
  7. Orlovi Svi znamo da su orlovi najbrže ptice koji pomoću svoje brzine i dobrog vida nemaju problema s hvatanjem plijena. Prema svojoj žrtvi mogu se spuštati do čak 240 km/h.
  8. Tarantule Ako ste zgroženi tarantulama već na prvi pogled, pripremite se za ovo. One u svoj plijen ubrizgavaju otrov koji razgradi njegove iznutrice koje tarantula zatim popiju.
  9. Krokodili Ako se ikada slučajno nađete u situaciji da bježite od krokodila ili aligatora, nemojte se spašavati na način da se penjete na drvo jer će vaš predator krenuti za vama vješat se po granama.
  10. Klokani Kada se nađe u opasnosti, mama klokan će žrtvovati svoju bebu kako bi spasila sebe.
    Izvor: viralnova.com
    (E.B.)