Nudimo vam jedan lagani ručak, brzo se priprema i idealan je za vruće ljetne dane
Tjestenina sa vrhnjem, sirom i
pršutom
POTREBNO:
• 400 g sitnije tjestenine
• 300 ml kiselog vrhnja
• 5 žlica majoneze
• 150 g pršuta
• 1 mali luk
• 200 g sira trapista
• sol, papar
• 2 žlice sjeckanog vlasca
PRIPREMA:
1. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi i ocijediti.
2. Na malo ulja pržiti sitno sjeckani luk dok ne požuti. Dodati pršut isjeckan na
komadiće, promiješati pa odmah dodati skuhanu tjesteninu. Preko tjestenine staviti
kiselo vrhnje i majonezu, začiniti solju i paprom po želji pa dobro promiješiti kako
bi se sastojci proželi. Tada dodati naribani sir pa opet promiješati. Sve ovo radite
na stvarno tihoj vatrici tako dugo dok se sir ne otopi. Na kraju ubaciti i sjeckani
vlasac.
3. Poslužiti uz zelenu salatu po želji.
Dobar tek!