Stracciatella – ukusne gris kocke u samo nekoliko koraka

Odličan blagdanski kolač

Potrebno:
• 8 dl mlijeka
• 2 žumanjka
• 2 dl pšeničnog grisa
• 8-10 žlica šećera (ovisi kako slatko volite)
• 1 vanilin šećer
• 2 žlice kiselog vrhnja
• 15 dag margarina ili maslaca
Za stracciatella kremu:
• 1/2 l vrhnja za šlag
• 2 rebra čokolade za kuhanje
• 3 žlice kiselog vrhnja
• 1 vrećica želatine fix
I još: Malo pakiranje keksa pettit beure
Priprema:

  1. Miksati žumanjke sa šećerom, postepeno dodavati količinu od 3 dl mlijeka koje ste
    prethodno odvojili od ukupne količine od 8dl i gris.
  2. Ostatak mlijeka pustiti da zavrije pa u njega ukuhati smjesu od žumanjaka i grisa.
    Miješajući kuhati 5-7 minuta dok se krema ne zgusne. U još mlačnu kremu dodati kiselo vrhnje a
    kada se ohladi dodati izrađen margarin.
  3. Za stracciatella kremu miksati vrhnje za šlag, dodati 3 žlice šećera u prahu pa kada se
    zgusne dodati želatinu i kiselo vrhnje. Na kraju ručno umiješati naribanu čokoladu.
  4. U lim srednje veličine složiti kekse kratko namočene u hladno mlijeko, preko keksa
    rasporediti žutu kremu a povrh nje i stracciatella kremu.
  5. Dobro rashladiti i poslužiti uz čokoladni preljev.