Nudimo vam jedan lagani ručak, brzo se priprema i idealan je za vruće ljetne dane

Tjestenina sa vrhnjem, sirom i

pršutom

POTREBNO:

• 400 g sitnije tjestenine

• 300 ml kiselog vrhnja

• 5 žlica majoneze

• 150 g pršuta

• 1 mali luk

• 200 g sira trapista

• sol, papar

• 2 žlice sjeckanog vlasca

PRIPREMA:

1. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi i ocijediti.

2. Na malo ulja pržiti sitno sjeckani luk dok ne požuti. Dodati pršut isjeckan na

komadiće, promiješati pa odmah dodati skuhanu tjesteninu. Preko tjestenine staviti

kiselo vrhnje i majonezu, začiniti solju i paprom po želji pa dobro promiješiti kako

bi se sastojci proželi. Tada dodati naribani sir pa opet promiješati. Sve ovo radite

na stvarno tihoj vatrici tako dugo dok se sir ne otopi. Na kraju ubaciti i sjeckani

vlasac.

3. Poslužiti uz zelenu salatu po želji.

Dobar tek!