“Slivarijadom” pronose vrijednosti tradicije i kulture

Brojni gosti prisustvovali su sinoć 12. Slivarijadi u Dropkovcu. Dobrodošlicu im je poželio predsjednik Udruge Plava krv iz Dropkovca  Mario Crnčić koji je istakao da se svake godine pokušava napraviti nešto bolje u odnosu na ranije i zahvalio svima koji su pomogli u održavanju ove manifestacije.

Načelnik općine Gornja Rijeka Darko Fištrović također je poželio gostima dobrodošlicu u Dropkovec i pozvao da probaju delicije vrijednih domaćica iz Dropkovca.

Slivarijadu je otvorio župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren koji je izrazio zadovoljstvo održavanjem ove manifestacije  čime se pronose vrijednosti tradicije i kulture ovog kraja.

“Županija okreće stranicu u smislu razvoja turizma. Ovaj kontinentalni dio Hrvatske ima izuzetan potencijal koji treba iskoristiti i potrebno je ovakve sadržaje i vrijednosti očuvati, a mi kao županija pratit ćemo i nadalje ovu manifestaciju” – kazao je župan Darko Koren.

Posjetitelji su mogli kušati domaće specijalitete od šljiva i pekmeza, štruklje, pericu, cicmaru, gibanicu, zlevanku, kolače i domaći krug.

U kulturno-umjetničkom programu nastupio je na braču Josip Berend uz pratnju Ozrena Bogdanovića , a održana je i predpromocija zbirke pjesama i nastup mlade pjesnikinje Mihaele Šatvar čije izdavanje je financijski pomogao saborski zastupnik Branko Hrg.

U programu je nastupila i plesna skupina gornjoriječke igraonice, KUD “Križevci”, plesna skupina “Sidonija” Udruge “Potkalnički plemenitaši” , KUD “Remetinec” iz Remetinca, dok je zabava nastavljena uz grupu JOCKER. (J.I./V.B.)