Ukusni i dekorativni – šareni pileći ražnjići

Potrebno: (za 20 ražnjića)
• 1 file pilećih prsa
• 150 g tanko rezane pancete
• 1 tikvica srednje veličine
• vegeta, papar, sol
• štapići za ražnjiće
Priprema:

  1. Od filea načiniti po 4 veća odreska koja treba dobro stanjiti i istući batom za
    meso. Ovo ćete najlakše napraviti preko prozirne folije ili vrećice za zamrzavanje budući je pileće bijelo meso jako osjetljivo i moglo bi se doslovce raspasti prilikom udaranja batom za meso. Tako dobivene odreske nakapati sa malo ulja i posoliti.
  2. Tikvice izrezati nožem za guljenje povrća na tanke šnjitice.
  3. Na svaki odrezak složiti po 2 šnjite pancete jednu do druge, a preko njih položiti tanko rezane tikvice. Pažljivo i što čvršće zarolati meso.
  4. Složiti po dvije rolice jednu uz drugu, probosti kroz sve slojeve štapićima za ražnjiće u malim razmacima pa oštrim nožem prerezati između štapića kako bi se dobili zasebni ražnjići, svaki sa po dvije rolice.
  5. Tako pripremljene ražnjiće peći na malo ulja u gril tavici ili na roštilju s obje strane. Dovoljno je peći sa svake strane po 3-4 minute na dosta jakoj temperaturi.
  6. Poslužiti uz prilog po želji i salatu. Dobar tek!