Vrijeme danas

Djelomice, u Dalmaciji i pretežno sunčano, te i dalje u većini krajeva vruće i sparno. Ujutro mjestimice u unutrašnjosti kratkotrajna magla. Uz jači razvoj oblaka lokalnih pljuskova s grmljavinom poslijepodne i navečer može biti uglavnom u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Istre. Vjetar većinom slab, na Jadranu ujutro ponegdje slaba do umjerena bura, a od sredine dana jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 29 do 34 °C.


Povoljne biometeorološke prilike će pridonijeti dobrom raspoloženju i primjerenoj radnoj koncentraciji. U najtoplijem dijelu dana kod osjetljivih ljudi na vrijeme može se javiti umor. Preporuča se prilagoditi dnevne aktivnosti dijelovima dana s manjim toplinskim opterećenjem.


Prognoza do 29.08.2019 – Agrometeorološka
Očekuje se nestabilno i toplo vrijeme. Mogući su lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, a u prvom dijelu razdoblja ujutro je mjestimice moguća magla. Vjetar uglavnom slab. Minimalne vrijednosti temperature zraka očekuju se u granicama od 18°C do 21°C. Očekivane maksimalne temperature zraka u prvom dijelu razdoblja biti će u granicama od 28°C do 32°C. U drugom dijelu razdoblja očekuje se blagi rast temperature zraka, maksimalne vrijednosti temperature zraka kretati će se u rasponu od 32°C do 35°C. Minimalna relativna vlaga zraka očekuje se oko 30%, a maksimalna do 100%. Srednja dnevna temperatura tla na dubini od 10 cm očekuje se u rasponu od 26°C do 29°C. Očekivane temperaturne sume biti će znatno iznad prosjeka za ovo razdoblje. Očekuje se prosječno 11 sati sijanja Sunca na dan. Preporuča se zaštita biljaka od biljnih bolesti i štetnika. Prilikom obavljanja radova na otvorenom zaštitite se od jakog UV zračenja i vrućina. Također, preporuča se zaštita domaćih životinja od vrućina i provjetravanje staja.


KRIŽEVCI DHMZ
19.1° 29. 08. 2019.
vjetar: NE 1.0 m/s
tlak: 1017.0 hPa
vlaga: %