Branitelji i gosti obišli Spomen sobu Domovinskog rata u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković”

U sklopu obilježavanja Dana branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca i 28. obljetnice oslobođenja vojarne u Križevcima, branitelji i gosti razgledali su Spomen sobu Domovinskog rata u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković”. Naime, na inicijativu Koordinacija udruga iz Domovinskog rata i Grada Križevaca, 17. rujna 2016.g. u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci, svečano je otvoren opremljen izložbeni prostor od oko 30 m2 za potrebe Spomen sobe hrvatskim braniteljima.


U spomen sobi su izloženi različiti materijali s tematikom Domovinskog rata na području grada Križevaca i križevačkih ratnih postrojbi (priznanja, knjige, fotografije, video materijali, dokumentacija, isječci iz novina, vojne karte, vrijedna svjedočanstva ratnih događanja, i sl.), s ciljem da su dostupni građanima i drugim zainteresiranim osobama. Izloženi eksponati i video materijal služe za potrebe edukacije budućih generacija, ali i kao mjesto trajnog sjećanja.


Inače, Spomen soba se može besplatno razgledati svakog radnog dana za vrijeme otvorenosti knjižnice. Ukoliko treba organizirati vodiča, potrebno se ranije najaviti na telefon ili na info pultu knjižnice. (J.I.)