Donesena odluka- Vodne usluge ipak ostaju naše

Prije nekoliko trenutaka završila je Skupština Vodnih usluga d.o.o. Križevci na kojoj su bili prisutni predsjednik Skupštine gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn, načelnik općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak, načelnik općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak, te načelnik općine Kalnik Mladen Kešer.
Predsjednik Mario Rajn predložio je odluku kojom se utvrđuje da Vodne usluge d.o.o. Križevci zadržavaju status samostalnog javnog isporučitelja vodnih usluga na svojem postojećem uslužnom području, sukladno Zakonu o vodnim uslugama.
Načelnici su jednoglasno donijeli odluku koju je predložio predstavnik većinskog vlasnika gradonačelnik Rajn.
U medijima ima u zadnje vrijeme raznih napisa o spajanju uslužnih područja s Koprivnicom , Varaždinom ili Bjelovarom, no to su skupštinari jednoglasnom odlukom odbacili te smatraju da su Vodne usluge veliki distributer koji zahvaća preko 1.200.000 m3 vode godišnje.


Koliko je ovo važna tema za našu lokalnu sredinu svjedoče i razne reakcije u medijima, a mi prenosimo izjavu načelnika općine Kalnik Mladena Kešera koji je jučer na svojem Facebook profilu objavio:

„Vodne usluge Križevci moraju biti samostalan distributer bez pripajanja bilo kome, imamo dovoljne kapacitete i zalihe vode, zastupniku Hrgu i ostalim zastupnicima iz županije dajem zadatak da mijenjaju Zakon o vodnim uslugama , te ako to ne mogu onda su u vladajućoj koaliciji nebitni i neka ne podrže proračun RH za 2020. godinu, te ruše vladu Plenkovića.
Županija mora imati 3 distributera :KC vode, Vodne usluge Križevci i Komunalije Đurđevac.
Gospodin Vukmirić vrlo malo ili skoro ništa ne zna o distribuciji vode jer je on stranački namještenik, a ne stručnjak, stoga ovdje nema mjesta politikanstvu i mudrijanju. Vukmiriću voda nije svetinja, to znamo iz prijašnjih vremena gdje mu je jedini interes osobni profit.
Vode ne smiju imati sudbinu Hrvatskih telekomunikacija koje je gradio narod samodoprinosom“.