Ekskluzivno doznajemo: Novi trgovački lanac zainteresiran za gradnju trgovačkog centra u Križevcima

Iz provjerenih izvora dobili smo informaciju kako je Talijanskom diskontnom maloprodajnom lancu “Eurospin” među Hrvatskim gradovima zanimljiv i Grad Križevci. Prema informacijama koje su na njihovim službenim stranicama, zanimljiva su im zemljišta u svim hrvatskim gradovima koji broje više od deset tisuća stanovnika, a toj skupini pripadaju Križevci, ali i susjedni grad Bjelovar. Prema informacijama iz poslovnih krugova, Eurospin je zainteresiran za izgradnju trgovačkog centra na području nekadašnjeg “Tvila”. Čelikova upravna zgrada navodno je prodana, no ne zna se kome. Talijani su kupili veliki dio parcele nekadašnjeg “Tvila”, a pregovori traju i oko hala u Tvilovu susjedstvu.

Eurospin se od sličnih trgovačkih lanaca razlikuje po tomu što u asortimanu drži isključivo robne marke, što je praksa na koju je Križevčane do sada najviše “naučio” Lidl.

Novi igrači obično pripremaju svoj dolazak u tajnosti, kažu u Hrvatskoj Gospodarskoj Komori.
Na internetskoj stranici Trgovačkog lanca “Eurospin” pronašli smo poruku koja glasi: “Još malo strpljenja… Stižemo”.

Iz povjerljivih izvora doznajemo kako “Eurospin” u Sloveniji posluje godinama, te se može uštedjeti čak oko 32.400 kuna na godinu ako se kupuje u njihovu dućanu, a ne u klasičnom supermarketu.

U svakom slučaju, čini se da su Križevci u zadnje vrijeme postali zanimljivi tom sektoru tržišta, s tom razlikom što su sada u igri nove lokacije, dok one stare polako odlaze u zaborav. Više informacija podijelit ćemo s vama kada dobijemo službeni odgovor.(š.v)