Info-točke u Sokolovcu i Đurđevcu

U srijedu, 4. rujna, policijske službenice Postaje prometne policije Koprivnica održale su info točku u Sokolovcu u sklopu akcije “Poštujte naše znakove”. Ova preventivna aktivnost bila je usmjerena na djecu i roditelje, a s ciljem sigurnog početka nove školske godine. Djeca su upozorena na pravilno kretanje u prometu prilikom odlaska u školu i povratka kući, obvezi korištenja zaštitne kacige i reflektirajućih materijala. Roditelji su upućeni kako sigurno vršiti prijevoz djece, a posebno im je skrenuta pozornost na prilagođavanje brzine kretanja vozila u zonama škola i vrtića, obzirom da će s početkom školske godine, znatno se povećati frekvencija vozača bicikala, pješaka, ali i ostalih sudionika u prometu.
Uz želje da školska godina počne što bolje i sigurnije, prisutnima su ujedno podijeljeni i promidžbeni materijali Policijske uprave i MUP-a.

Također, policijski službenici Policijske postaje Đurđevac održali su info-točku u Đurđevcu. Tom prilikom dijeljeni su promotivni leci vezani za „četiri ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela).
Vozačima motornih vozila koji nisu zatečeni u prekršajima dijeljeni su promotivni letci, privjesci za ključeve, blokovi za pisanje i drugi promotivni materijali.
Vozači su posebno upozoreni na početak školske godine, povećan broj djece u prometu,a koji po prvi puta samostalno sudjelovati u prometu.