Izložba „Pisanica uspomena i prijateljstva“ otvorena u Podravskim Sesvetama

U Podravskim Sesvetama na imanju Etnografska zbirka Josipa Cugovčana otvorena je već tradicionalna 11. po redu radionica i izložba “Pisanica uspomena i prijateljstva”. Izložbu je uz brojne sudionike i uzvanike otvorio župan Darko Koren.

Manifestacije je organizirana uz potporu Turistička zajednica područja Dravski peski , Općina Podravske Sesvete i Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije. Uz otvorenje manifestacije, razgledan je privremeni postav paleontološke i arheološke zbirke u vlasništvu Josipa Cugovčana.


Na izložbi su uz pisanice iz Hrvatske izložene i one iz 10-ak država svijeta, a u sklopu radionice je uz kulturno-umjetnički sadržaj održano i izlaganje o značaju pisanice u Podravini.

Otvorenju su prisustvovali i načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota, načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić, načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović, pomoćnica TZ KKŽ Kristina Sočev, v.d. ravnatelja Muzeja grada Koprivnice Marija Mesarić i direktor TZ područja Dravski Peski Robert Čimin. Zahvalnice za sudjelovanje dodijelio je zamjenik župana Ratimir Ljubić.