Kako okrenuti leđa mržnji i ostati živ?

Projekcija
Utorak, 03. rujna u 21h
Dvorište Galerije K2

Redateljica Karen Winther teško se miri sa svojom prošlošću i sudjelovanjem u desničarskim i ljevičarskim pokretima u Oslu. Kroz intimne razgovore s bivšim političkim i vjerskim ekstremistima, film Izlaz propituje kako se ekstremisti predomišljaju i okreću leđa mržnji i nasilju. Istodobno, ovaj dokumentarac pokazuje kako takvi ljudi žive sa sramom i doživotnim kajanjem zbog postupaka iz prošlosti, te prikazuje njihova predana nastojanja da spriječe druge da krenu istim putem.

Trailer: https://vimeo.com/260719895

Vrijeme: 83
Redatelj: Karen Winther
Jezik: norveški
Godina: 2018
Zemlja: Norveška
Producent: Eirin Gjørv
Produkcija: Sant & Usant

KineDok 2019 u dvorište Galerije K2 u Križevcima donosi 10 dugometražnih dokumentaraca, a među njima su festivalske uspješnice, kao i lokalni hitovi iz Češke, Slovačke, Mađarske, Rumunjske, Norveške, Bugarske i Hrvatske.

KineDok je zajednički projekt sedam europskih filmskih organizacija za alternativnu distribuciju kreativnih dokumentaraca. Održava se na često netipičnim lokacijama prikladnim za filmske projekcije. Cilj KineDoka je zainteresirati širu publiku za dokumentarni film, predstaviti autore i njihove filmove publici te razviti dijalog o društveno važnim temama.