KLK- Međunarodna likovna kolonija u Ruševcu

U nedjelju, 22. rujna, u organizaciji KLK-a održana je međunarodna likovna kolonija u Ruševcu.
KLK tradicionalno svake godine u rujnu organizira likovnu koloniju pod nazivom Sv. Marko Križevčanin u sklopu programa posvećenim blaženiku Sv. Marku Križevčaninu.
KLK je nakon međunarodne izložbe sakralnih motiva Molitva Sv. Marku Križevčaninu okupio slikare iz Hrvatske i Slovenije koji su sudjelovali na tradicionalnoj likovnoj koloniji pa su tako uz slikare KLK-a na međunarodnoj koloniji sudjelovali slikari iz Đurđevca, Koprivnice, Varaždina,Popovače Plitvica, Novigrada Podravskog, Delova, Novog Marofa, Brezničkog Huma, Zagreba, Rakovice i Šentjura iz Slovenije.

U prekrasnom okruženju lovačkog doma u Ruševcu, 44 slikara družilo se i stvaralo.
Domaćini kolonije Ĺovačko društvo “Fazan” iz Ruševca učinili su da se svi gosti osjećaju kao kod kuće svojim gostoprimstvom u njihovom lovačkom domu.

Sudionike kolonije su pozdravili i izrazili dobrodošlicu predsjednik LD Fazan iz Ruševca Franjo Jakčin i predsjednica KLK-A Zdenka Vrabec.
U ime Grada Križevaca sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Mario Rajn, a lijepim riječima pridružio se i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević.

Dio radova nastalih na koloniji namijenjen je domaćinima za uređenje doma, a dio će biti za druge humanitarne potrebe.

Izvor i foto: Zdenka Vrabec