Književna promocija u Gornjoj Rijeci

Dana 21.9.2019. godine s početkom u 19 sati u prostoru OŠ „Sidonije Erdödy Rubido“ u Gornjoj Rijeci održana je prva promocija zbirke pjesama „Djetinstva moga dani“ Mihaele Šatvar iz Fajerovca. Knjiga je izdana u nakladi Športskog rekreacionog društva „Plava krv – Dropkovec“.
Mihaela Šatvar je mlada pjesnikinja iz Fajerovca rođena 2005. godine, a ove godine završila je osmi razred OŠ u Gornjoj Rijeci. Dosad je napisala 66 pjesama, na hrvatskom standardnom književnom jeziku i na kajkavskom jeziku. Sve razrede osnovne škole završila je s odličnim uspjehom, a dosad je vrlo uspješno nastupala na mnogim pjesničkim susretima i natjecanjima diljem Hrvatske.
Uz moderatora i predstavnika nakladnika g. Mario Crnčića, u predstavljanju knjige sudjelovali su lektorica zbirke prof. Ana Rajković, ravnatelj OŠ „Sidonije Erdödy Rubido“ u Gornjoj Rijeci g. Darko Zvonar, predsjednik općine Gornja Rijeka g. Darko Fištrović, saborski zastupnik i donator zbirke g. Branko Hrg, g. Antun Premelč i učiteljice mentorice koje su pjesnikinju do sada pratile u njenom pjesničkom radu.
Nakon uspješne promocije zbirke, posjetioci su se zadržali na prigodnom domjenku.