KUD “Prigorec” iz Svetog Petra Orehovca- 54. Vinkovačke jeseni

U Vinkovcima su se od 13. do 22. rujna pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović održale 54. Vinkovačke jeseni. Manifestaciju je otvorenom proglasio predsjednik Vlade Andrej Plenković. Pored svečanosti otvorenja, spektakularna i najposjećenija priredba održala se u nedjelju, posljednjeg dana trajanja manifestacije te je ulicama i trgovima Vinkovaca u svečanom mimohodu prošlo oko 4.500 članova sedamdesetak folklornih skupina iz Hrvatske i inozemstva koja njeguju izvorni hrvatski folklor, među njima i KUD “Prigorec” iz Svetog Petra Orehovca. 

“Neopisiv je osjećaj biti u najvećem kolu u Hrvatskoj na Vinkovačkim jesenima” – izjavilo je društvo KUD-a “Prigorec” na svojem Facebook profilu. 

Nakon svečanosti otvorenja na velikoj pozornici Vinkovačkih jeseni održala se Etno revija Kulturnog centra Gatalinka iz Vinkovaca, a na izletištu Kunjevci nedaleko od Vinkovaca ‘Šokački divani’, jedna od priredbi Vinkovačkih jeseni gdje su se uz večeru i tamburaše zabavili uzvanici i gosti 54. Vinkovačkih jeseni(š.v)

Foto: Nada Poljak