NK Radnik – NK Dinamo u čast 110 godina nogometa u Križevcima

Sportski blagdan u Križevcima – prijateljski susret između GNK Dinamo i NK Križevci
U svakom smislu, danas je poseban dan za Križevce i Križevčane. Osim svetkovine Sv. Marka uveličane misnim slavljem koje je predvodio kardinal Josip Bozanić na središnjem gradskom trgu, u sportskom smislu ovo je jedan od onih povijesnih dana za križevački sport.

Naime, nakon 10 godina, a u čast 110. godišnjice organiziranog igranja nogometa u Križevcima, u goste lokalnom nogometnom klubu Radnik, ponovno je došao GNK Dinamo. Danas smo na gradskom stadionu mogli vidjeti važne face iz svijeta nogometa poput Izeta Hajrovića,  Dine Perića i Portugalca Ive Pinta kojima su se posebno veselili dječaci iz križevačke Škole nogometa.
Ova utakmica je bila posebna po mnogočemu, a svakako je najemotivniji trenutak bila 17. minuta susreta kad je križevački nogometni sudac prve lige i mnogih međunarodnih susreta Draženko Kovačić posljednji put zafućkao, predao fućku kolegici i službeno otišao u sudačku mirovinu nakon 17 godina suđenja 1. HNL. 
Što se tiče utakmice, nije bilo iznenađenja, ali je bilo uzbuđenja. Iako su naši momci imali nekoliko izglednih prilika zabiti pogodak, to se, nažalost, ipak nije dogodilo i Dinamo je pobijedio 7-0.
Hattrickom se okitio Izet Hajrović u prvom poluvremenu, a ujedno je bio i jedini strijelac prvog poluvremena. U drugom poluvremenu sastav Dinama se izmijenio, ušli su u igri mladi momci, a u strijelce su se upisali Dominik Rešetar dva puta, Robert Mišković te Luka Radić.
Atmosfera je tijekom cijele utakmice bila sjajna i opuštena, priliku za igru s Dinamovcima dobili su svi igrači s klupe Radnika. 
Ono što je bilo posebno lijepo vidjeti bile su pune tribine i stadion. Kulturno se navijalo i veselilo s igračima, i domaćim i gostujućim. Bilo je tu i mnogo uvaženih gostiju – delegat utakmice bio je Stevo Brujić, bili su na tribinama bivši i sadašnji gradonačelnik Grada, gospoda Hrg i Rajn, čelni ljudi iz firme Radnik, glavnog pokrovitelja NK Radnika i mnogi drugi, kako i priliči ovakvom sportskom događaju. (M.M.)