Počeo 13. Off road Cup u Vojakovačkom Osijeku

Početkom mjeseca rujna, kad su u pitanju sportska događanja u Prigorju, svi putevi vode u Vojakovački Osijek. I ove 2019. kao i već nekoliko prošlih godina, u tom poznatom prigorskom mjestu održava se trodnevno ( od 6. do 8. rujna) takmičenje u off roadu.

13. Off road cup počeo je tako još u petak s prijavama i atraktivnom noćnom utrkom. U subotu su također nastavljeno prijave i utrke u klasama Soft i Hard dok se u nedjelju očekuju završna utrka. Ovogodišnji off road cup, osim po velikom broju učesnika, njih preko 50 iz Hrvatske i BiH te Slovenije, zanimljiv je i po novoj utrci Extrem ispit. – Utrka je dobra, do sada je sudjelovalo više oko 50 vozača i vozačica. Najviše je hrvatskih i slovenskih vozača. Sve protiče u najboljem redu i svi smo zadovoljni. Problem nije ni kiša koja je na ove dane padala baš kao i prošle godine. – istaknuo je Robert Antolković, predsjednik Off road kluba Križevci.

Nakon dnevnih i noćnih utrka u subotu, za sve vozače i vozačice kao i druge goste, u društvenom domu u Vojakovačkom Osijeku, održano je prigodno veselo druženje. U organizaciji druženja istaknuli su se i članovi Mjesnog odbora Vojakovačkog Osijeka te drugi aktivisti. – Uživamo u utrci i presretni smo. Dolazimo iz Kneginca kod Varaždina. Naš off road klub ima preko 70 članova i izuzetno smo aktivni. Do sada smo u utrci imali mali kvar na autu, ali to smo popravili i idemo dalje. Bitno je uživati i družiti se, nama nije toliko do nagrada.

Moram pohvaliti organizatore ovog natjecanja, prije svih križevački off road klub i sve lokalne sponzore i pokrovitelje. Isto tako moram priznati da sam očaran ljepotom ovog prigorskog mjesta, a posebice ljudi. Iznenadila me ta toplina i dobrota mještana Vojakovačkog Osijeka. Jedan farmer tijekom utrke nam je pomogao, dao nam je vode, čak nam je nudio i svoje mlijeko za hranu. Takvu gostoljubivost i humanost nisam još nigdje doživio, to je za svaku pohvalu. – rekao je Perica Horvat, off road vozač iz Kneginca. Miladin Vitanović, predsjednik MO Vojakovački Osijek, zadovoljan je organizacijom ovogodišnjeg 13. Off road kupa i drago mu je što svi članovi njegova Odbora kao i drugi mještani pružili svoju pomoć. – Prije svega zahvaljujem se organizatorima Off road klubu Križevci i pokroviteljima Gradu Križevcima te drugim lokalnim sponzorima. Također, zahvalnost upućujem i svim članovima mjesnog odbora i drugim mještanima koji su pomogli. U subotu smo za sve uzvanike pripremili pečeno prase i druga pića. Svi smo uživali i zabavljali se. Drago nam je što je naše mjesto osim po kulturnim, povijesnim, humanitarnim i drugim aktivnostima, poznato i po sportu. Ljudi, posebno mladi, jako su aktivni i organizirani.

Pozivam ovim putem sve ljude da nam se pridruže u druženju i utrci koja će se održati u nedjelju. – kazao je Miladin Vitanović, predsjednik MO Vojakovački Osijek. Off road klub Križevci, tjedan dana prije svih utrka 13. Off road kupa, izveo je i zapaženu ekološku akciju kojom je od raznog smeća očišćenja šuma u blizini lokacije na kojoj se vozi završna utrka. (zv)