Održana javna akcija povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Udruga HERA Križevci u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije , Policijskom postajom Križevci te Centrom za socijalnu skrb Križevci organizirala je 21. rujna javnu akciju senzibiliziranja javnosti na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Akciju je podržao i gradonačelnik Križevaca Mario Rajn te uputio poruku da živimo u društvu koje ne tolerira nasilje ni u kakvom obliku, da o tome treba javno govoriti, problem osvijestiti, a društvo i institucije, koje bi se time trebale intenzivno baviti, potaknuti na međusobnu suradnju i aktivnost.

“Grad Križevci uvijek podržava rad udruge HERA  i ovakve aktivnosti” – izjavio nam je gradonačelnik Mario Rajn.

Da problem nasilja nad ženama i nasilja u obitelji treba uvijek isticati i ukazivati na nultu stopu tolerancije u društvu, kazali su nam i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Koprivničko-križevačke županije Željka Koluder Vlahinja, načelnik Policijske postaje Križevci Ivan Pukec, socijalna djelatnica iz Centra za socijalnu skrb Križevci Kristina Trbuha i predsjednica udruge HERA Križevci Marina Švagelj Jažić.

Tijekom javne akcije građanke i građani mogli su dobiti informacije o načinu prijave nasilja u obitelji, gdje i kome se žrtve mogu obratiti, gdje dobiti savjet i podršku te su im podijeljeni letci i edukativni materijali.

Javna akcija održana je u sklopu projekta “Aktivno protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji” kojeg financijski podržava Grad Križevci i Koprivničko-križevačka županija. (J.I.)