Proslavljen Dan Varaždinske županije

Svečanom sjednicom Županijske skupštine u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu u petak 6. rujna proslavljen je Dan Varaždinske županije. Svečanosti su u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar koji su domaćinima uputili čestitke na dosadašnjem radu te realiziranim projektima.

Svečanu sjednicu je otvorio predsjednik Županijske skupštine Alen Runac naglasivši kako je dobra suradnja tijela predstavničke i izvršne vlasti rezultirala ostvarenjem svih zacrtanih planova. Župan Varaždinske županije Radimir Čačić je zahvalio Skupštini i vijećnicima na korektnoj i konstruktivnoj suradnji te pobrojao kapitalne projekte koje je Varaždinska županija realizirala u proteklom razdoblju istaknuvši kako se uvelike oslonila na financiranje iz europskih fondova koji garantiraju još brži razvoj županije.

Prisutnima su se obratili i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića te ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, saborski zastupnik Josip Križanić, te izaslanik predsjednice  Kolinde Grabar-Kitarović  i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, koji su okupljenima čestitali Dan županije. Uz govornike svečanoj su sjednici prisustvovali i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, saborski zastupnici, predstavnici jedinica regionalne i lokalne samouprave te brojni drugi uzvanici.

Na kraju svečanosti dodijeljena su i javna priznanja Županije za 2019. godinu.

Izvor fotografije: varazdinske-vijesti.hr

Služba ureda župana