Razgovor s Ivicom Katavićem – predsjednikom RK KTC povodom početka nove sezone

Katavić pozvao sve sugrađane da dođu na utakmicu 1. kola između RK KTC i RK Viro danas u 18.30

Povodom početka sezone 1. hrvatske rukometne lige Sjever razgovarali smo s Ivicom Katavićem, poznatim križevačkim poduzetnikom, bivšim igračem i sadašnjim predsjednikom RK KTC. Gospodin Katavić nam je otkrio kakve su ambicije RK KTC za ovu sezonu, kako je zadovoljan s atmosferom u klubu te odazivom navijača na utakmice, a progovorio je i o problemu koji je zajednički svim križevačkim klubovima, a to je manjak termina u našoj križevačkoj dvorani.

Gospodine Katavić, kakve su želje i mogućnosti kluba za novu sezonu 2019./2020. u 1.HRL Sjever?

Reći ću otvoreno, željeli bismo biti prvi na ljestvici, svakom sportašu imperativ je pobjeda, a mislim da su nam mogućnosti zaista velike. Pretprošle sezone završili smo treći, prošle drugi, a logika nalaže… Zaključite sami.

Pojačali ste se u igračkom i trenerskom smislu?

Kao prvo, želio bih zahvaliti na dugogodišnjoj suradnji Dragutinu Miklečiću, treneru koji je čitavo desetljeće trenirao prvu ekipu RK KTC i radio zaista sjajan posao. Mi nismo bili samo poslovni suradnici, već i veliki prijatelji i to je čovjek s kojim je zadovoljstvo bilo raditi i družiti se. 

Naslijedio ga je Branko Krajačić, njegova desna ruka, koji poznaje strukturu i rad u klubu i u tom smo smislu svi zadovoljni. Pojačali smo se igrački na nekoliko pozicija. Doveli smo Tonija Ezgetu, Mateja Štajnklera i Luku Tandaru, to su sve igrači s premijerligaškim iskustvom i svakako će doprinijeti kvaliteti igre KTC. U postojeću ekipu su se sjajno uklopili jer su to zaista dobri momci, vrijedni i željni dobrih igara.

Neki igrači su otišli?

Da, otišli su Augustin Miklečić i Filip Vučelić. Žao nam je zbog toga, odlični su igrači, ali oni traže svoje mjesto pod rukometnim suncem i ja ih u tome podržavam. 

Kako ste zadovoljni Školom rukometa RK KTC?

Pa nisam u potpunosti zadovoljan. Mnogo je djece, imamo tri grupe dječaka koji bi učili i igrali rukomet, ali kronično nam fali termina u dvorani. Često se događa da dobijemo termin kada su neki dječaci u školi, a ionako se trenira samo dva puta tjedno, što je za njih premalo. Nama su, kao prvoligašu, mlađi uzrasti bitni i moramo imati drugu ekipu i mlađe uzraste. Druga ekipa je postigla sjajne rezultate prošle sezone, tamo se razvijaju i mlađi igrači iz prve ekipe, ali bilo bi odlično kada bi mogli kvalitetno i za budućnost razvijati igrače u rukometnoj školi za dječake. 

Dvorana je problem RK KTC, a tako i ostalih križevačkih klubova i rekreativaca?

Da, mnogo je klubova i korisnika dvorane, a imamo samo jednu adekvatno opremljenu za sve sportove. Ove godine je bilo dobro, imamo termine za trening, ali pod hitno se treba krenuti u dugoročno rješavanje tog problema. Primjerice, za vrijeme Gospodarskog sajma nemamo gdje trenirati i moramo mijenjati domaćinstva kako bi zadovoljili formu prvenstva. Tada se osjeti i pad forme, što je sasvim očekivano.

 Izgradnja nove dvorane bila bi idealno rješenja, kao i jednosmjenska nastava. U Gradu su nam rekli kako se radi na tome da se izgradi još jedna dvorana i mi to čekamo s radošću, kao i ostali gradski klubovi. Sport je područje koje zahtjeva i treba još više ulaganja od strane Grada, premda su se u posljednje vrijeme stvari bitno pokrenule po tom pitanju.

Kako ste zadovoljni odazivom navijača na utakmice?

Pa mogu reći da sam zadovoljan. Imamo svoju publiku ljubitelja rukometa, na svakoj domaćoj utakmici prati nas od 150 do 350 navijača i to je lijepa brojka. Obzirom da su ulaznice na domaće tekme besplatne, volio bih da je popraćenost veća jer to puno znači igračima.

Za kraj, gospodine Kataviću, recite nam kako uspijevate uskladiti privatno, poslovno i strast prema rukometu?

Bude to dosta teško i iziskuje mnogo napora, ali moram reći da mi je obitelj na prvom mjestu i to da članovi moje obitelji budu zadovoljni, da moja, sada već odrasla djeca, mogu reći da su imala i majku i oca prilikom odrastanja. Poslovne obaveze su ozbiljne, ozbiljna je funkcija koju obnašam, kako u firmi, tako i u klubu, i moram dati svoj maksimum ukoliko želim da sve bude na razini, ali pritom stvarno nastojim ne zanemariti privatan život. U tome je bit i moje zadovoljstvo.

Gospodin Katavić je na kraju razgovora pozvao sve navijače i sugrađane da dođu danas u 18 sati i 30 minuta u dvoranu OŠ Ljudevita Modeca i da podrže RK KTC u 1. kolu 1.HRL Sjever u kojem će se naši momci ogledati protiv RK Viro iz Virovitice.(M.M)