Cheesecake koji će svi obožavati
Donosimo vam idealan recept za Cheesecake koji će oduševiti i vas i vašu obitelj.
Sastojci
- Za biskvit:
- 200 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
- ½ vrećice Praška za pecivo Dolcela
- 100 g šećera
- 1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
- 200 g kiselog vrhnja
- 100 ml tekućeg jogurta
- 150 ml biljnog ulja
- limunova korica
- Za limunastu kremu:
- 500 ml vrhnja za šlag
- 4 vrećice Vanilin šećera Dolcela
- 3 vrećice Šlagfixa Dolcela
- 2 čvrsta jogurta (2×180 g)
- 2 limuna
Za ukrašavanje:
200 ml šlaga
ploške limuna
Priprema
- 1.Za biskvit pomiješajte brašno s praškom za pecivo pa dodajte redom sve ostale sastojke i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
- 2.Smjesu izlijte u kalup promjera 24 cm koji ste prethodno obložili pek papirom. Pecite oko 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 170°C.
- 3.Kada je biskvit gotov, pustite ga par minuta da se ohladi, zatim odstranite kalup i ostavite da se ohladi do kraja.
- 4.Zatim ga prerežite na dva dijela (obično preokrenem biskvit da mi donja kora bude onaj dio biskvita s koricom koja se stvori pri pečenju). Donju koru položite natrag u kalup.
- 5.Za preljev ocijedite limun, stavite šećer ili med i dodajte vode koliko je potrebno da tekućine sveukupno bude 100 ml. Prokuhajte preljev te polovicom natopite donju koru u kalupu.
- 6.Za kremu istucite vrhnje za šlag s vanilin šećerom i šlagfixom.
- 7.Umiješajte jogurt, a na kraju limunov sok.
- 8.Dobro izmiješajte i rasporedite na donju koru biskvita u kalupu. Pokrijte gornjom korom, natopite ostatkom preljeva i stavite da odstoji nekoliko sati u hladnjaku.
- 9.Ukrasite šlagom i ploškama limuna.
Posluživanje
Tortu poslužite uz hladni voćni napitak ili, u svečanijim prigodama, uz koktel.
Izvor: Coolinarka.hr