Dan otvorenih vrata Udruge Matice umirovljenika i starijih osoba Križevci

Održana akcija mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba Udruga Matice umirovljenika i starijih osoba Križevci organizirala je danas (2.listopada) Dan otvorenih vrata u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Križevci i patronažnom službom Doma zdravlja.
Čestitke uz Međunarodni dan starijih osoba uputila je predsjednica Udruge Matice umirovljenika i starijih osoba Križevci Katica Vojta koja je istakla da se ovaj dan obilježava u cijelom svijetu kako bi se naglasila važnost osiguranja prilagodbe životne sredine potrebama starijeg stanovništva.
“Na taj način željelo se naglasiti da su starije osobe važni članovi svakog društva, da ne budu marginalizirane i izolirane osobe te potreba donošenja mjera protiv zanemarivanja i zlostavljanja starijih osoba” – kazala je Katica Vojta.

U ime Gradskog društva Crvenog križa Križevci obratila se ravnateljica Đurđica Trbus koja je izrazila zadovoljstvo što zajedno, već tradicionalno svake godine obilježavaju Međunarodni dan starijih osoba. Pridružuje se i patronažna služba Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

“Želim naglasiti da mi provodimo projekt “Radost druženja u trećoj životnoj dobi. Svi ste nam uvijek dobrodošli u naše radionice koje provodimo najmanje dva puta tjedno. Pozivamo vas i na druge aktivnosti, a ove godine Međunarodni dan starijih osoba provodi se pod sloganom “Putovanje prema dobnoj jednakosti”” – kazala je Đurđica Trbus.

Umirovljenici su mogli provjeriti svoje zdravstveno stanje mjerenjem tlaka i šećera u krvi, a zatim su vrijeme proveli družeći se. (J.I.)