Europska Unija trenutno financira najveći i najznačajniji projekt u Hrvatskoj u vrijednosti 526 milijuna eura- Pelješki most

Najveći i najznačajniji projekt koji se trenutačno financira u Europskoj uniji, težak 526 milijuna eura. Radi se o zahtjevnom, strateškom projektu, odnosno o jednom od najvažnijih infrastrukturnih projekata u državi.
Cijeli projekt izgradnje Pelješkog mosta polako se bliži kraju i trebao bi završiti 2022. godine. Most dug 2,4 kilometra i visok 55 metara sa 4 prometna traka u čiju će se izgradnju utrošiti 33.700 tona čelika, impresivna je činjenica. Ukupno 32 kilometra ceste, na kojoj će biti 4 tunela, 2 tunela i 2 vijadukta, trebat će izgraditi na Pelješcu kako bi se s budućeg Pelješkog mosta preko Pelješca moglo doći u mjesto Duboka i na Jadransku magistralu.


Što Pelješki most znači za Hrvatsku?
Proces gradnje Pelješkog mosta i pristupnih cesta definitivno olakšava život građana na samom jugu zemlje. Most premošćuje Malostonski zaljev između Komarne i Brijeste na Pelješcu u Dubrovačko – Neretvanskoj županiji. Pelješki most Hrvatskoj je važan jer njegovom izgradnjom uspostavlja se čvrsta cestovna veza između svih dijelova hrvatskog teritorija. Dubrovačko-neretvanska županija povezati će se s ostatkom hrvatskog teritorija što ć bitno doprinijelo razvitku Dubrovnika, poluotoka Pelješca i cijele najjužnije hrvatske županije. Njime će u potpunosti biti povezan hrvatski teritorij, te se više neće morati prolaziti kroz teritorij susjedne Bosne i Hercegovine, točnije kroz Neum.
Putem ove kamere možete pratiti izgradnju ovog najznačajnijeg projekta u Hrvatskoj: https://www.livecamcroatia.com/hr/kamera/peljeski-most-gradiliste

Izvor i foto: https://www.livecamcroatia.com