KPC potpisao ugovor o suradnji s FOI-em

U Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci danas je održano potpisivanje ugovora o suradnji s Fakultetom organizacije i informatike iz Varaždina. Ugovor su potpisali direktor KPC mr.sc. Tihomir Hodak i dekanica izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

Potpisivanjem Ugovora o odvijanju nastave za studente Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci otvaraju se nove perspektive suradnje obrazovnih i znanstvenih institucija sa gospodarstvom. 

Obratio se najprije direktor Križevačkog poduzetničkog centra Tihomir Hodak koji je istakao suradnju studenata s budućim potencijalnim poslodavcima, dok je dekanica FOI-a Nina Begičević Ređep zahvalila na podršci te istakla da 70 posto studenata FOI-a pronalazi posao na zadnjoj godini studija, a preostalih 30 posto tri mjeseca nakon završetka studija.

Gradonačelnik Mario Rajn kazao je da grad daje podršku ovakvim programima na dobrobit sugrađana, poduzetnika, ali i studenata.

Ovom suradnjom Razvojni centar i tehnološki park Križevci i Fakultet organizacije i informatike  inzistiraju na direktnoj suradnji poslodavaca na segmentima znanja koji poslodavci zahtjevaju od budućih radnika. 

Svio studenti će dobiti priliku da nakon završene akademske godine, preko ljeta rade u tvrtkama u RCTP-u te na daj način odmah primjenjuju stečena znanja, što će opet omogućiti da u trenu kada završe studij, budu odmah spremni početi raditi kao gotov, spreman i visoko stručan kadar, odnosno kao vrlo poželjan radnik za svakog poslodavca iz tog sektora.   (J. I.)