Gradonačelnik održao prijem za najbolje odgojno-obrazovne djelatnike Grada Križevaca

Nagrađeni najbolji odgojno-obrazovni djelatnici Martina Valec-Rebić, Leo Kranjec, Helena Strsoglavec i Tomica Turković

Gradonačelnik Mario Rajn priredio je danas (11.10.2019.) prijem za najbolje odgojno-obrazovne djelatnike koji su, u povodu Dana učitelja, primili nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja. Priznanjima i novčanom nagradom u iznosu od 2.500 kuna od strane Grada Križevaca nagrađeni su: Martina Valec-Rebić i Leo Kranjec iz Osnovne škole “Ljudevita Modeca” Križevci, Helena Strsoglavec iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci i Tomica Turković iz Osnovne škole “Vladimir Nazor” Križevci.

Gradonačelnik im je čestitao na uspjehu:

“Odabrani ste među mnoštvom pedagoških djelatnika kao oni najbolji i najvredniji u prošloj godini. Inovativnim metodama koje donosite u nastavu, ali i stručnim radom koji radite na županijskoj i državnoj razini u aktivima i natjecanjima, bitno oplemenjujete lokalnu zajednicu, obrazovni proces, a u konačnici to je Ministarstvo prepoznalo . Zaista mi je drago da imam priliku upriličiti prijem za vas. Trudimo se iz godine u godinu stavljati naglasak na učenike, a vrlo rijetko imamo priliku ovako zahvaliti mentorima i ravnateljima. Zato ste tu, jer dajete podršku usavršavanju, ali i prihvaćanju svih inovativnih ideja. Kroz svoj rad ste pokazali da ste spremni razmišljati izvan onih standardnih okvira kurikuluma i na tome vam od srca zahvaljujem. Grad Križevce tako činite boljima, ponajviše naše mlade sugrađane koje odgajate. Posao koji radite je izrazito odgovoran i stresan i sve generacije koje prolaze će imati utkane vaše niti postignuća i iskustava i tehnike koju primjenjujete” – kazao je gradonačelnik uručivši im priznanja.

Zahvalila je Martina Valec-Rebić iz Osnovne škole “Ljudevita Modeca” koja je kazala da je taj rad izraz njih samih i nisu razmišljali da će biti nagrađeni:

“Nas je ovdje četvero iz grada, ali poznajem mnoge kolege iz naše škole, iz grada koji jako dobro rade, samo možda nisu imali prlike prijaviti se na natječaj. Sretna sam da je i Ministarstvo dalo priliku da se valorizira taj naš rad. Svi mi znamo da smo tu zato što volimo djecu, želimo da bude dobro cijeloj zajednici i šire, ali lijepo je kad država, a posebice zahvaljujem našem gradu Križevcima , kad ipak se to prepozna. Svakome je drago kad mu se kaže bravo i nastavite tako. Mi ćemo, vjerujem, nastaviti tako” – kazala je Martina Valec-Rebić.

Uz nagrađene odgojno-obrazovne djelatnike prijemu su prisustvovali i ravnateljica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci Mihaela Brkić i ravnatelj Osnovne škole Vladimir Nazor Križevci Igor Brkić te pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel. (J.I.)

Tekst i foto: J.I