Gradonačelnik Rajn održao prijem za vatrogasce koji su se plasirali na Državno natjecanje – zahvala na humanom radu i predstavljanju najvatrogasnijeg grada

Gradonačelnik Mario Rajn održao je danas (15.10.2019.) prijem za predstavnike križevačkih vatrogasnih ekipa koje su se plasirale na Državno natjecanje vatrogasaca. Odličan uspjeh postigle u i plasirale se na Državno natjecanje ekipe: muška A i muška B ekipa Novaki Ravenski,
ženska A ekipa Lemeš Križevački, ženska B ekipa Križevci, JVP-B Križevci i djeca – muška ekipa Vojakovački Kloštar.


Gradonačelnik im je zahvalio i čestitao te rekao:
“Nakon održanog županijskog natjecanja između 49 ekipa za Državno natjecanje zastupljeni smo sa svih strana našeg grada. Znam da ulažete veliki trud i veliki entuzijazam i mi kao građani i lokalna uprava o vama ovisimo. Mnogi o tome ne razmišljaju dok ne dođe do nepogode ili nesreće. Od srca vam zahvaljujemo na tome jer znamo da bdije netko nad nama u sustavu Javne vatrogasne postrojbe, ali i svih DVD-a koji su dio našeg grada i naše društvene zajednice . Posebno mi je drago da su s nama mlade snage i pokazuje se da vatrogastvo i humanost ne zastarijevaju. Želim vam puno uspjeha slijedeće godine na Državnom natjecanju” – kazao je gradonačelnik zahvaljujući vatrogascima na onome što čine za zajednicu i na zapaženim rezultatima na županijskom natjecanju.

Zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević osvrnuo se na ekipe koje su se plasirale kazavši da su vatrogasci u Vojakovačkom Kloštru aktivni, a posebno su znanje pokazala djeca. DVD Ravenski Novaki je društvo koje je perjanica Vatrogasne zajednice Grada Križevaca i tamo se živi s vatrogastvom. Izrazio je zadovoljstvo što je i ženska A ekipa Lemeša Križevačkog prošla dalje na natjecanje jer se radi o dobroj ekipi. Što se tiče žena B ekipe Križevci – vježbaju s puno žara i zaslužile su da budu u vrhu.
Ekipa Javne vatrogasne postrojbe Križevci ostvaruje odlične rezultate – kazao je Mario Martinčević te da će Grad Križevci osigurati odore za državno natjecanje.

Na prijemu i čestitkama zahvalio je obnašatelj dužnosti zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Križevci Miroslav Petračija te kazao da će se Državno natjecanje održati početkom listopada 2020. godine u Varaždinu. Gradonačelnik Mario Rajn na kraju je vatrogaskinjama i vatrogascima uručio prigodne poklone. (J.I.)