Gradsko vijeće Grada Križevaca – nije prihvaćena Odluka o financiranju troškova nabave dopunskih sredstava za učenike osnovnih škola

Većinom glasova vijećnika križevačkog Gradskog vijeća sinoć nije usvojena Odluka o financiranju troškova nabave dopunskih nastavnih sredstava za učenike osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Križevaca u školskoj godini 2019/2020.
Bila je to jedina točka dnevnog reda o kojoj se vodila poduža rasprava, pri čemu je oporba smatrala da treba izdvojiti sredstva za nabavu radnih materijala i da ta točka nije smjela biti skinuta s dnevnog reda prošle sjednice nego se o njoj trebalo raspravljati.
Vijećnici pozicije pak smatraju da je potrebnije ulagati na drugi način u školstvo stvarajući uvjete za kvalitetniji rad, a kako je kazao gradonačelnik Mario Rajn, obiteljima koje su u teškom materijalnom položaju i koje zadovoljavaju kriterije, može se dati jednokratna novčana pomoć.

Osim toga, bilo je i niz pitanja gradskih vijećnika u aktualnom satu, a sjednici Gradskog vijeća prisustvovali su i predstavnici gradskih ustanova kako bi i oni mogli dati odgovore na pitanja vezana uz rad ustanova. (J.I.)